Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Βενιζέλος καλεί τους πολίτες στις εφορίες


newpost.gr
Ο Βενιζέλος καλεί τους πολίτες στις εφορίες
Μήνυμα σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό και σε όσους έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος λεγόντας ότι το Υπουργειο οικονομικών είναι σε θέση πια να κάνει διασταυρωτικούς ελέγχους.


«Εχουμε τη δυνατότητα λόγω άρσης του απορρήτου να πληροφορηθούμε ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί προς το εξωτερικό το τελευταίο διάστημα. Έχουμε τα στοιχεία που μπορούμε να διασταυρώσουμε τόκους από καταθέσεις εξωτερικού. Μπορούμε να γνωριζουμε την χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Όποίος λοιπόν θεωρεί ή υποψιάζεται ότι έχει κενό στις σχέσεις του με την εφορία να έρθει τώρα εθελοντικά για να μην υποστεί τον έλεγχο αργότερα» είπε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτωντας ότι οι Έλληνες έχουν δύο πατριωτικά καθήκοντα: «Πρώτον να πληρώνουμε τους φόρους μάς και δεύτερον να στηρίξουμε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε όφελος των πολιτών και όχι των τραπεζιτών».

Ο κ.Βενιζελος ανακοινωσε ακόμα οτι θα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής για τον έλεγχο πόθεν εσχες και πολιτικών προσώπων του παρελθόντος που τώρα δεν εμπίπτουν σε αυτη τη διαδικασία, ενω πρόσθεσε οτι μέχρι τις 5 Αυγούστου θα έχουν καταργηθεί με τροπολογία που θα έρθει στη Βουλή όλοι οι οργανισμοί που βρίσκονται στη λίστα που έχει συντάξει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τέλος ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας λέγοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τον αγγλικό όρο γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχος ελληνικός. «’Έρχονται αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι και δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όταν κάποιοι ασκούν κριτική νομίζουν οτι στρέφονται κατα του πρωθυπουργού ή του υπουργού οικονομικών ; Δεν μπορούμε επιτέλους να μιλάμε με την αυτοσυγκράτηση που απαιτεί η περίσταση;
Γνωρίζω το λαϊκισμό και τη δημαγωγία που επικρατεί γι' αυτό και έκανα την έκκληση μετά το Εurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: