Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Δεν είμαστε Ελλάδα ή Πορτογαλία!", λέει ο Ομπάμα

Καθησυχάζει τους Αμερικανούς για το χρέος...


http://img.protothema.gr/5BB5BD5E4349FAB3F4FA63755DB9C7E2.jpg
"Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει να καθησυχάσει την αμερικανική κοινή γνώμη ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του χρέους της δημόσιας διοίκησης των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι αυτά δεν είναι τόσο "ριζοσπαστικά" όσο τα αντίστοιχα που λαμβάνονται στην Ευρωζώνη,

Ο ίδιος, πάντως, προειδοποίησε ότι "ο χρόνος πιέζει" προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με τον αμερικανικό δανεισμό, θυμίζοντας ότι "απέμειναν 24-36 ώρες ώστε να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός".

"Αν οι Ρεπουμπλικάνοι μου παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο, είμαι αμέσως έτοιμος να δρομολογήσω εξελίξεις", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αποσαφήνισε ότι "δεν πρόκειται να αποδεχθεί σχέδιο περικοπής δημόσιων δαπανών ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια εάν αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων, ώστε τα εισοδήματα να αυξηθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: