Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Λουκέτο» στη δημόσια καρδιοχειρουργική κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία»

Αντιμετώπιση των περιστατικών στο Ωνάσειο

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Υπό κατάργηση τελεί η μοναδική δημόσια καρδιοχειρουργική κλινική για παιδιά που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», την ώρα που 36 βρέφη, νήπια και παιδιά με σοβαρό πρόβλημα υγείας περιμένουν να υποβληθούν σε επέμβαση. Στόχος -σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου- είναι η αναβάθμιση της κλινικής κι όχι το «λουκέτο», που προσωρινά έχει μπει πάντως, καθώς διαπιστώθηκε «σοβαρή δυσλειτουργία της κλινικής». Σε συνενόηση, δε, με το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών στο Ωνάσειο.

Για το ζήτημα διετάχθη από τον δοικητή του νοσοκομείου Μανόλη Παπασάββα ένορκη διοικητική εξέταση, με αφορμή τις αντιδράσεις γονιών, των οποίων τα παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής και των γιατρών, που καταγγέλλουν ότι δρομολογείται οριστικό κλίσιμο της κλινικής.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δηλώνει ότι «στόχος είναι αναβάθμιση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά στο νοσκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" κι όχι το κλείσμο του».

Η ΕΔΕ διετάχθη από τη διοίκηση του «Αγία Σοφία» ύστερα από διαπίστωση δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου Ειδικού Κέντρου, καθώς εκτιμήθηκε ότι παρουσίασε αδυναμία επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου, θέτοντάς το σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Σε συνενόηση, δε, με το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών του «Αγία Σοφία» στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στα πλαίσια της από 15/07/10 υφιστάμενης λειτουργικής διασύνδεσης και της διεπιστημονικής συνεργασίας των γιατρών των
νοσοκομείων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες των ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν τα κρεβάτια της μονάδας θα χρησιμοποιούνται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου. Η διοίκηση αναφέρει ότι προχωρά με τάχιστες διαδικασίες στην αναβάθμιση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά με την πρόσληψη τριών νέων παιδοκαρδιοχειρουργών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του και τη συνεχή αξιολόγηση της λειτουργίας και του παραγόμενου ιατρικού του έργου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: