Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δεν συμφωνούν στο ύψος του «κουρέματος» …

Μύλος στην ΕΕ για τις τελικές αποφάσεις


http://img.protothema.gr/AA476E1417590E949AF20D7F29B657F5.jpg
Το απόλυτο χάος καταγράφεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το κατά πόσον οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν τελικώς να συνεννοηθούν στοιχειωδώς για την διαχείριση της σοβούσας κρίσης χρέους.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για την σοβαρή πιθανότητα να μην ανακοινωθεί το ακριβές ποσοστό «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται προς τούτο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η ακύρωση της αυριανής συνεδρίασης του Ecofin, ανάλογη τύχη θα έχει και το Eurogroup και οι φήμες οργιάζουν πως ενδέχεται να αναβληθεί ακόμα και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της ΕΕ.

Τα πρακτορεία αποδίδουν σε ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους την άποψη πως «οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους ελληνικού χρέους», που πάντως άπαντες εκτιμούν ότι θα κινηθεί στο εύρος 50% με 60%. Βασικός λόγος γι’ αυτή τη ζοφερή εξέλιξη είναι η σθεναρή άρνηση πολλών τραπεζών (ιδιωτών ομολογιούχων) να δεχτούν τέτοιο «κούρεμα» με το επιχείρημα πως δεν είναι διαχειρίσιμες οι ζημίες τους από μια τόσο μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: