Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επαφές Παπανδρέου με Πάγκαλο και Χρυσοχοΐδη εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία

Συνεχίζονται οι συναντήσεις

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη για τις εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στις 23 Οκτωβρίου.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Πάγκαλο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 15:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδη.

Ο κύκλος επαφών του Γ.Παπανδρέου με στελέχη της κυβέρνησης (Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου) θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστα Σκανδαλίδη, Χάρη Καστανίδη και Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης μετά την συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί, για την οριστική διευθέτηση της διαχείρισης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Εκτιμήθηκε, επίσης και η τρέχουσα πολιτική συγκυρία με τις αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις για τις κυβερνητικές επιλογές. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών ούτε και σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαπιστώθηκε, πάντως, η ανάγκη επιτάχυνσης στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: