Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανάσανε η ευρωζώνη μετά τη δραματική συμφωνία στη Σλοβακία για το EFSF









Ανάσανε η ευρωζώνη μετά τη δραματική συμφωνία στη Σλοβακία για το EFSF
Ύστερα από ένα πολιτικό θρίλερ που ξεκίνησε την Τρίτη με την καταψήφιση της ενίσχυσης Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, και συνεχίστηκε σήμερα με ολοήμερες διαπραγματεύσεις, τελικά επήλθε συμφωνία. Έτσι, η ενίσχυση του ΕΤΧΣ αναμένεται να επικυρωθεί σε δεύτερη ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.


Ειδικότερα, τέσσερα πολιτικά κόμματα, τρία της απερχόμενης κυβέρνησης και το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό Smer-SD, συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) σε μια δεύτερη ψηφοφορία, μετά την αποτυχία της πρώτης χθες το βράδυ, μετέδωσε σήμερα το σλοβακικό τηλεοπτικό δίκτυο TA3,

Παράλληλα, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Smer-SD Ρόμπερτ Φίκο, συμφωνήθηκε επίσης η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 10 Μαρτίου.

Τα τρία αυτά κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού μαζί με το Smer διαθέτουν πλειοψηφία 119 εδρών στις 150 του κοινοβουλίου της Σλοβακίας.

Τρία κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού είχαν σήμερα συνομιλίες με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Φίκο μετά την κατάρρευση χθες της κυβέρνησης όταν καταψηφίστηκε στο κοινοβούλιο η διεύρυνση του ΕΤΧΣ. Η ψηφοφορία αυτή είχε συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: