Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανατίναξαν κατάστημα στη Γλυφάδα!

Mεγάλες ζημιές σε περίπου 30 καταστήματα


http://img.protothema.gr/AC9B09917E9819E66402ABAC621074BD.jpg
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα με ρούχα. Άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο κατάστημα με ρούχα Celestino στην οδό Μεταξά 24.

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε 30 καταστήματα και διαμερίσματα πολυκατοικιών, μέχρι και τον τρίτο όροφο και σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων, ενώ ισοπέδωσε το κατάστημα ενδυμάτων όπου είχε τοποθετηθεί. Στην είσοδο του μαγαζιού άνοιξε κρατήρας βάθους 30 εκατοστών στο πεζοδρόμιο και μόνο λόγω της προχωρημένης ώρας και της απουσίας περαστικών δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την οδό Μεταξά από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι οδό την Ζησιμοπούλου για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν λειτουργούν οι στάσεις του τραμ στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της Ασφάλειας, που ερευνούν το χώρο για τη συλλογή στοιχείων, ενδέχεται στο μηχανισμό να χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά εξετάζεται κυρίως η εκδοχή να υπάρχει κύκλωμα εκβιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: