Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βάσω: Κουμάντο κάνει η τρόικα






Παγωμάρα επικράτησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, όταν οι βουλευτές άκουσαν την πρόεδρο της Επιτροπής κυρία Βάσω Παπανδρέου να λέει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι στην χώρα κουμάντο κάνει η τρόικα και ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την λήξη της ομιλίας του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου ενώπιον της επιτροπής, ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε από την κυρία Παπανδρέου μία μικρή παράταση χρόνου επειδή δεν είχε ολοκληρώσει όλα όσα ήθελε να πει.

«Δεν πειράζει θα έρθετε να τα πείτε στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε η κυρία Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

«Μας απειλείτε κυρία Παπανδρέου;», την ρώτησε τότε ο κ. Παναγόπουλος.

«Όχι, δεν σας απειλώ. Αλλά από ό,τι καταλαβαίνω η τρόικα κάνει κουμάντο και εκεί πρέπει να πηγαίνετε», του είπε η κυρία Παπανδρέου αφήνοντας τον άφωνο.

«Όλοι έχουν το τηλέφωνο των μελών της τρόικας»

Σε καταγγελίες για παρασκηνιακές επαφές της τρόικας με συγκεκριμένους φορείς προχώρησαν οι πρόεδροι ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος ανέφερε ότι «όσοι θέλουν να προωθήσουν απόψεις και θέσεις το κάνουν επισκεπτόμενοι την τρόικα. Αυτό κάνουν αυτή τη στιγμή, τα ισχυρά και γνωστά λόμπι συμφερόντων και σκληρών ιδεολογικών απόψεων χωρίς καμία διαφάνεια».

«Όλοι έχουν το τηλέφωνο των μελών της τρόικας. Κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα», συνέχισε ο κ. Ασημακόπουλος, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει σε ποιους αναφέρεται. «Αυτοί θέλουν εξαθλίωση, ύφεση και δημιουργική καταστροφή για να αγοράσουν την χώρα μπιτ παρά. Δεν είναι παράνομη πράξη ούτε κακό, και μπράβο τους που κάποιοι έχουν βρει τη διαδικασία να πιέσουν δήθεν για μια καλύτερη αγορά και οικονομία, και διαμέσου της τρόικας. Αναλαμβάνω την ευθύνη όσων λέων και ας με πουν α-σόβαρο», κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κορκίδης υποστήριξε ότι «το πολυνομοσχέδιο είναι το ραντεβού μας με την πτώχευση», ενώ άφησε αιχμές για ΣΕΒ και ΣΕΤΕ λέγοντας χαρακτηριστικά : « Δεν ξέρετε ότι ΣΕΒ και ΣΕΤΕ πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στις Βρυξέλλες και πιέζουν;».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ। Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε ότι : «Πηγαίνουν εξωθεσμικοί παράγοντες στην τρόικα και καταδίδουν την χώρα. Αναφέρομαι σε κάτι επιχειρηματίες, ειδικά σε κάτι κρατικοδίαιτους που εξάγουν προϊόντα αμφίβολης αξίας».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: