Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας

Διαμαρτυρίες για τις περικοπές

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται για τις περικοπές που φέρνει στις αποδοχές τους το νέο μισθολόγιο. Κατά την ΟΛΜΕ, οι μειώσεις στους ήδη χαμηλούς μισθους των εκπαιδευτικών φτάνουν ακόμη και το 40%.

Αρχικώς το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη, αλλά λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Όπως τονίζουν οι καθηγητές, οι μειώσεις αφορούν «ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 ευρώ και μείωση από 20-40% ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις, αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006».

Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι θα προτείνουν στη συνεδρίαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι δύο μεγάλες παρατάξεις στο χώρο των δασκάλων, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ συμφώνησαν τελικά να προτείνουν στα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) απεργία διαρκείας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μαθητές από υπό κατάληψη σχολεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: