Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Με αλλαγές εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό το νομοσχέδιο για τα ταξί

Απελευθέρωση από 1η Ιανουαρίου 2012

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού. Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, όπως τη μείωση του παραβόλου, ενώ θα γίνει προσπάθεια -σε συνεννόηση με την Κομισιόν- να μπει πλαφόν στις άδειες.

Όσοι ιδιοκτήτες είχαν άδεια ταξί έως τις 2 Ιουλίου 2011 θα λάβουν δωρεάν μία νέα άδεια η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί στα τέκνα τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η άδεια κατατίθεται στο κράτος.

Επιπλέον, το κόστος του παραβόλου μειώνεται στις 5.000 ευρώ ενώ αρχικά προβλεπόταν μια διακύμανση μεταξύ 10.000-40.000 ευρώ.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και προειδοποίησε τον υπουργό ότι «θα σπάσει τα μούτρα του».

Υπόψη του υπουργικού Συμβουλίου τίθενται:

* Το προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών (Ανδρ.Λοβέρδος)

* Το σχέδιο νόμου για εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης (Γ.Κουτρουμάνης)

* Το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ.Παπαϊωάννου)

* Το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων για αδικήματα ρύπανσης (Μ.Παπαϊωάννου)

* Το σχέδιο νόμου για το δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς τη σχετική κοινοτική οδηγία (Γ.Κουτρουμάνης)

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: