Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στις 4 η ορκωμοσία της κυβέρνησης, οι εμπλοκές στα πρόσωπα έφεραν καθυστέρηση

Οι πρώτες πληροφορίες για τη σύνθεση

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Κορυφώνονται αυτή την ώρα οι διεργασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ τα πρώτα τηλεφωνήματα στα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, λόγω διαφόρων εμπλοκών που έχουν παρουσιαστεί, η ορκωμοσία μετατέθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του υπουργού Υποδομών τοποθετείται ο Μάκης Βορίδης από τον ΛΑΟΣ, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών.

Υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου εμφανίζεται και το όνομα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η ΝΔ δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί στέλεχος της στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Mega, φαίνεται ότι υπάρχει η μεγαλύτερη εμπλοκή, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει να διατηρήσει τη θέση του ο υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης. Στην περίπτωση αυτή εκκρεμεί το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο Σταύρος Δήμας.

Υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Τάσος Γιαννίτσης -άνθρωπος εμπιστοσύνης του νέου πρωθυπουργού- με αναπληρώτρια υπουργό τη Φώφη Γεννηματά.

Στο υπουργείο Άμυνας πηγαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με αναπληρωτή υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση και υφυπουργό τον Παναγιώτη Καράμπελα από τη ΝΔ.

Στο υπουργείο Υγείας παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος και στο υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενταχθεί και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιάννης Μουρμούρας.

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας υπό την Άννα Διαμαντοπούλου που διατηρεί τη θέση της. Υφυπουργός Παιδείας φαίνεται ότι παραμένει η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία τους παραμένουν οι Δ.Ρέππας, Γ.Κουτρουμάνης, Γ. Παπακωνσταντίνου -εκτός αν αλλάξει την τελευταία στιγμή και τη θλεση του καταλάβει ο Σταύρος δήμας- και Μ.Παπαϊωάννου.

Παραίτηση Αβραμόπουλου

Πριν από λίγη ώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από βουλευτής Α' Αθηνών, όχι μόνο για να τηρήσει την προγραμματική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά στελέχη της, αλλά και επειδή αν κάποιος βουλευτής της συμμετείχε στην κυβέρνηση, τότε η ΝΔ θα χαρακτηριζόταν κυβερνητικός εταίρος και θα έχανε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: