Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Eμπλοκή με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης- Στις 16:00 η ορκωμοσία









Eμπλοκή με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης- Στις 16:00 η ορκωμοσία

Πυρετώδεις, μέχρι και αυτή την ώρα, είναι οι διαβουλεύσεις στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για τα στελέχη που θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης. Την τελική απόφαση θα έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τις διάφορες εμπλοκές που έχουν παρουσιαστεί, η ορκωμοσία μετατέθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Aπό την Συγγρού, προτάθηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Γιάννη Μουρμούρα και του Κώστα Αρβανιτόπουλου, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά υπουργεία.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δήμας αναμένεται να οριστεί υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας, πιθανότατα ως αναπληρωτής υπουργός και ο κ.Μουρμούρας θα τοποθετεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Μέχρι την τελευταία στιγμή «έπαιζε» και το όνομα του κ. Θόδωρου Βάρδα για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.


Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση θα συμμετάσχει και ο κ. Τάσος Γιαννίτσης ως υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Χάρη Καστανίδη με αναπληρώτρια υπουργού, την Φώφη Γεννηματά.

Στην κυβέρνηση -εκτός απροόπτου- θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ, με πιθανότερο πρόσωπο τον Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δεν θα υπάρχει θέση Αντιπροέδρου.


Σημειώνεται ότι η ΝΔ έχει διευκρινίσει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Προσθέτει ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα υπουργεία, ούτε το αν η κυβέρνηση θα έχει θέσεις αντιπροέδρων, θέματα που θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός.


Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «με την συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές»।

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: