Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια Μέρκελ-Σαρκοζί σε Παπαδήμο, με παραινέσεις για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Aβρότητες, αλλά και μηνύματα

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της στην Ελλάδα, για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις» δεσμεύθηκε ο Νικολά Σαρκοζί
«Η Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της στην Ελλάδα, για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις» δεσμεύθηκε ο Νικολά Σαρκοζί (Φωτογραφία: Reuters )


Παρίσι, Γαλλία
Συγχαρητήρια μαζί με παραινέσεις για εφαρμογή των συμφωνηθέντων έλαβε ο νέος πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος από το Βερολίνο και το Παρίσι. Ο Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα, «ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως το ρόλο της σε μια Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη, πιστή στα ιδεώδη της».

Τα συγχαρητήριά της στον Λ.Παπαδήμο εξέφρασε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, γράφοντάς του πως «πέφτει στην κυβέρνησή σας να κυρώσει και να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Η δήλωση του Γάλλου προέδρου έχει ως εξής: «Χαίρομαι για το σχηματισμό, υπό την ηγεσία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής η οποία εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που αυτή συνεπάγεται.

» Η Γαλλία, φίλη της Ελλάδας, θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρας σας να ξαναμπεί στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.»

Στην επιστολή της, η Άνγκελα Μέρκελ εύχεται στον νέο πρωθυπουργό καλή τύχη και τον διαβεβαιώνει για την στήριξη και τη συνεργασία της Γερμανίας στην αντιμετώπιση των «κοινών προκλήσεων στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

«Αναλαμβάνετε καθήκοντα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνη, και πέφτει σε εσάς και την κυβέρνησή σας η γρήγορη κύρωση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την έξοδο της Ελλάδας από την παρούσα κρίση» σημειώνει η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα ότι η παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών θα ενισχυθεί και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: