Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι απόψεις δεν άλλαξαν, στηρίζουμε την νέα κυβέρνηση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς

«Δεν θέλησα συγκυβέρνηση»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Οι απόψεις μας για την εφαρμοζόμενη πολιτική ισχύουν, «δεν είναι πουκάμισα να αλλάζουν» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πάντως ότι στηρίζει τη «μεταβατική» -όπως υπογράμμισε- κυβέρνηση και εύχεται να πετύχει στο έργο της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του εκπλήρωσε και τους τέσσερις στόχους που είχε θέσει, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλησε περισσότερα υπουργεία, πέρα από το Εξωτερικών και Άμυνας. «Δεν θέλησα συγκυβέρνηση και όλοι καταλαβαίνουν γιατί», είπε.

Οι στόχοι που έθεσε η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ήταν: Να μη γίνει δημοψήφισμα, να αλλάξει πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.

«Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους: Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου» τόνισε.

Οι εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία», ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ «κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας. Αντί να έχουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε ότι «χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς» πρόσθεσε όμως ότι «όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε ταχύτατα, όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές. Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση».

«Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Δεν υπόσχομαι τίποτε. Σας κοιτάω όμως στα μάτια -όλους σας- και σας λέω: Υπάρχει προοπτική. Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: