Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος θα επιλέξει αν θα γίνει ήρωας ή νεκροθάφτης









Ο Παπαδήμος θα επιλέξει αν θα γίνει ήρωας ή νεκροθάφτης
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα γραφτεί στην πολιτική ιστορία της χώρας- αυτό είναι δεδομένο. Το ζητούμενο είναι με τι χρώμα θα γραφτεί το όνομά του. Όχι μόνον για τον ίδιο, αλλά για τους πολίτες αυτής της έρμης χώρας. Και το δεύτερο είναι που μας ενδιαφέρει.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος έχει δύο δρόμους να επιλέξει.

Πρώτος δρόμος: Ως τεχνοκράτης οικονομολόγος που έκανε καριέρα στις τράπεζες, να ασχοληθεί μόνον με τους αριθμούς. Και οι άνθρωποι να δυστυχήσουν. Περισσότερο από όσο έχουν δυστυχήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεύτερος δρόμος: Ως τεχνοκράτης οικονομολόγος, να μπορέσει να μαζέψει το δημοσιονομικό πρόβλημα. Να κάνει οικονομίες και περικοπές από εκεί που πρέπει, χωρίς να φορτώσει άλλα βάρη στους ειλικρινείς φορολογούμενους, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Να κάνει σωστά τη δουλειά που ο Παπακωνσταντίνου πρωτίστως και ο Βενιζέλος δευτερευόντως, δεν ήξεραν, δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν- από τις τρεις εκδοχές διαλέγεται και παίρνετε κατά βούληση.

Να εκπονήσει την «ελληνική προσέγγιση» του Μνημονίου- οι προηγούμενοι ήξεραν να λένε μόνον «ναι»- και πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι η συνταγή ήταν λάθος. Και αφού αποκαταστήσει το χαμένο διεθνές κύρος της χώρας- γι αυτό φταίει πρωτίστως ο Γιώργος Παπανδρέου, να πάει και να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους.


Ας μην συνεχίσει να ψεύδεται ασύστολα ο Παπακωνσταντίνου, οι όροι είναι επαναδιαπραγματεύσιμοι- υπάρχει η σχετική διεθνής εμπειρία. Ανάλογα με τον ποιο δρόμο θα επιλέξει, θα εξαρτηθεί και το χρώμα με το οποίο το όνομά του θα γραφτεί στην ιστορία. Αυτός θα κρίνει αν θα γίνει ήρωας ή νεκροθάφτης.


ΑΣΚ
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: