Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος

Στις 28 Νοεμβρίου οι βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση


http://img.protothema.gr/90E0F4BAEFB38F31D09028602571F233.jpg

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η Αίγυπτος, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, χθες και σήμερα το πρωί, με 3 νεκρούς διαδηλωτές, στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια, και 928 τραυματίες (ανάμεσά τους 49 αστυνομικοί), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Η πλατεία Ταχρίρ έχει μετατραπεί ξανά σε πεδίο μάχης, έχοντας ξαναπεράσει από χθες υπό τον πλήρη έλεγχο των διαδηλωτών, που απαιτούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση Σάραφ, συνεχίζοντας τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και συνεχίζοντας έναν πολύωρο πετροπόλεμο, έχοντας κάψει μία κλούβα της αστυνομίας και έχοντας δείξει την αντίθεσή τους προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κρατικά αυτοκίνητα ακόμη και μέσα μαζικής μεταφοράς που ενδεχομένως προσεγγίζουν την πλατεία, ενώ από το πρωί έχουν ακουστεί στον χώρο πυροβολισμοί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ζητά από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την πλατεία Ταχρίρ, χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας αρνείται το γεγονός ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, και αποδίδει την ευθύνη σε πολίτες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αλλά, προειδοποιεί ότι θα κατασταλούν βίαια όποιες προσπάθειες διαδηλωτών να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο ή σε αστυνομικά τμήματα.

Πάντως, μετά το πέρας του έκτακτου υπουργικού συμβούλιου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο θα πραγματοποιηθούν, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 28 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: