Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος καλεί τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 70.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων, ώθησε τον "τσάρο" της οικονομίας, Ε. Βενιζέλο να καλέσει τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος

Να μην προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος μέσω της έκδοσης αντίστοιχης εντολής κάλεσε τη ΔΕΗ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η ΔΕΗ δεν θα διακόψει τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων, μετά την υπουργική παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Εθνος", ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης, κάτι που θα συνέβαινε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Όμως, οι πηγές θέλουν να υπάρχουν περίπου 70.000 ακόμα και 80.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΔΕ ακινήτων ούτε το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Φαίνεται λοιπόν πως ο κ. Βενιζέλος, βλέποντας ότι είναι πολλοί όσοι δεν έχουν πληρώσει, αλλά ταυτόχρονα θέλοντας να διαμορφώσει το πλαίσιο της επανεξέτασης ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ζήτησε, άτυπα, να μη γίνει καμιά διακοπή παροχής.

Άλλωστε οι εκτιμήσεις για να μην πούμε οι πληροφορίες αναφέρουν σαφώς πως ανάμεσα στους 70.000 με 80.000 ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς υπάρχουν κι εκείνοι που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως υπερήλικες, άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας κ.λπ.

Σύμφωνα με το "Έθνος", η ΔΕΗ εκδίδει καθημερινά περίπου 190.000 λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, εκ των οποίων οι 70.000 με 80.000 λήγουν τη Δευτέρα 21 του μηνός και δεν είχαν πληρωθεί μέχρι προχθές.

Παρόλα αυτά ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμών μάλλον έχει μειωθεί।

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: