Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ψαλίδι στους μισθούς σε ΔΕΚΟ και Δημοτικές Επιχειρήσεις

Από τον μισθό του Νοεμβρίου


http://img.protothema.gr/1FA1B085C88AD47B863D2D9CC085E48D.jpg

Ψαλίδι, σωστότερα τσεκούρι, στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις φέρνει η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

Ήδη από τον μισθό του Νοεμβρίου όσοι απασχολούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα δουν σημαντικές μειώσεις, έως και κατά 40%, στο μισθό τους του Νοεμβρίου καθώς με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι μισθοί αναπροσαρμόζονται και περικόπτονται επιδόματα.

Εφεξής τίθεται πλαφόν για το μέσο όρο των μισθών στα 1900 ευρώ, ενώ τα επιδόματα σε ορισμένες περιπτώσεις ουσιαστικά μηδενίζονται.

Το άρθρο 31 που προβλέπει όλες αυτές τις δραματικές αλλαγές στο υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων, θα εφαρμοστεί σε όσες ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου επιχορηγούνται σε τακτά διαστήματα – ορισμένες σε μόνιμη βάση – και σε ποσοστό 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Ν. 3429/2005.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, οι οργανισμοί, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: