Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του έκαναν άνω- κάτω τη Νέα Δημοκρατία!









Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του έκαναν άνω- κάτω τη Νέα Δημοκρατία!
Oι συνεχιζόμενες και μάλιστα με ολοένα αυξανόμενη ένταση, εσωκομματικές συγκρούσεις στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν αρχίσει να προβληματίζουν σφόδρα τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Είναι πασίδηλο ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με πρόσχημα τις απόψεις και θέσεις τις οποίες συχνά-πυκνά διατυπώνει ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης- εκ των παλαιότερων συνομιλητών του κ. Σαμαρά- βρήκε ευκαιρία να τρώσει την θετική παρουσία τόσο του κ. Σαμαρά όσο και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η οποία παρατηρείται στα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.


Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει βασικούς συμμάχους στην προσπάθεια του αυτή τους κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και κ. Κωστή Χατζηδάκη.

«Εκτιμώ ότι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μεγάλη ζημιά, με λίγα λόγια είναι αγκάθι στα πλευρά του κόμματος σε αυτές τις κρίσιμες ώρες…» επισημαίνει κορυφαίος κομματικός παράγοντας της Ν.Δ μιλώντας στο Νewpost.gr.

Σε στενό κλοιό από την Συγγρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Υπό ...στενή παρακολούθηση έχει τεθεί πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το ηγετικό επιτελείο της Συγγρού, μετά τη νέα κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της β' Αθήνας και το δικηγόρο -και εκ των επί χρόνια τακτικών συνομιλητών του Αντώνη Σαμαρά- Φαήλο Κρανιδιώτη.

Η στάση του «γαλάζιου» βουλευτή, προβληματίζει όσο και διχάζει τους ανθρώπους του «προεδρικού περιβάλλοντος» με τους σκληροπυρηνικούς να τοποθετούνται ευθέως υπέρ της διαγραφής του Κ. Μητσοτάκη και τους ηπιότερους να επιμένουν ότι θα πρέπει να συνυπολογίζονται όλες οι παράμετροι, προτού ληφθούν ριζικές αποφάσεις.

Η περίπτωση Μητσοτάκη και η πιθανή διαγραφή του από τις «γαλάζιες» λίστες άλλωστε, εμφανίζει σειρά εμποδίων και ουδόλως μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη περίπτωση Χατζηγάκη, παρά τα αρκετά κοινά στοιχεία που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο.

Η επιρροή του κ. Μητσοτάκη στην εκλογική βάση της ΝΔ -ακόμη και από την κεκτημένη δυναμική που έχει ο ίδιος λόγω του επωνύμου του- θεωρείται αρκετά υψηλή και σε τέτοιο βαθμό ώστε να καθιστά για την ώρα απαγορευτική τη διαγραφή του.

Παράλληλα, είναι προφανές ότι οι θέσεις του «γαλάζιου» βουλευτή -οι Συνταγματικές αλλαγές, η κόντρα με τη ΔΑΚΕ κ.λπ.- κινούνται στο όριο με τις αντιλήψεις του Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε απόφαση περί απομάκρυνσής του να δώσει την εντύπωση προσωπικού ζητήματος.

Φυσικά ο κ. Σαμαράς θα ζυγίσει τις εισηγήσεις και τελικά αυτός θα είναι που θα λάβει την οριστική απόφαση. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που σημειώνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής αναδείχθηκε σε ηγετική προσωπικότητα στο κόμμα της Ν.Δ όταν «αποκεφάλισε» Μάνο, Σουφλιά και Ανδριανόπουλο.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να ακολουθεί αυτόνομη πορεία λειτουργώντας ανεξάρτητα από τις επιλογές της ηγεσίας επιδιώκοντας να οχυρώσει το φιλελεύθερο προφίλ του, προσπάθεια που ενισχύεται και από τη «συμμετοχή» του στην αποκαλούμενη «ομάδα των πέντε».

«Ωστόσο, το πως θα κινηθεί ο Μητσοτάκης στο επόμενο διάστημα, θα προσδιορίσει και τις αποφάσεις του Προέδρου» προσθέτει η ίδια πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται διαρκώς από τον γ' όροφο της Συγγρού για τη συνολική στάση του.

Στην πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακροβατεί διαρκώς σε τεντωμένο σκοινί. Στην Συγγρού διαπιστώνουν σταδιακή κλιμάκωση της δυναμικής των επιλογών του, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακραίες ερμηνείες, όπως αμφισβήτηση των επιλογών της ηγεσίας και τελικά τον ίδιο στην έξοδο από την ΝΔ.

«Κορυφαίες» στιγμές θεωρούνται η ομιλία του κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία -όπου επετεύχθη η πρώτη μεγάλη συναίνεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- με τον κ. Μητσοτάκη και ενώ όλα εμφανίζονταν να είναι ακόμη υπό αίρεση, να προσπαθεί να παρουσιαστεί ότι κατευθύνει τον Πρόεδρο της ΝΔ προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και με το προ ημερών κοινό κείμενο «γαλάζιων» και «πράσινων» βουλευτών, πρωτοβουλία κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενεργό ρόλο.

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται ο Πρόεδρος του κόμματος ότι κατευθύνεται ανάλογα με τις διαθέσεις ενός, δύο ή μίας ομάδας βουλευτών» λέει κορυφαίος συνεργάτης του κ. Σαμαρά. «Ειδικότερα από τη στιγμή που οι σχετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί και «όλως τυχαίως», μία-δυο ώρες πριν κάποιος βουλευτής παρουσιάζεται ως ο «πατερούλης της ιδέας». Όλα αυτά, μόνο ως τυχαία δεν μπορούν να θεωρούνται».


Τάκης Χατζής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: