Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Θριαμβευτική νίκη του Μαριάνο Ραχόι στις κάλπες της Ισπανίας

Βατερλό για τους Σοσιαλιστές

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας
Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας (Φωτογραφία: Associated Press )


Μαδρίτη, Ισπανία
Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα καταγράφει θριαμβευτική νίκη στις πρόωρες εκλογές της Ισπανίας. Ο Μαριάνο Ραχόι αναλαμβάνει -με απόλυτη πλειοψηφία- τα ηνία της χώρας, εν μέσω της λαίλαπας της οικονομικής κρίσης, με την ανεργία και την αγανάκτιση των πολιτών στα ύψη. Εκλογικό βατερλό για τον Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος ηγήθηκε των Σοσιαλιστών στην κάλπη μετά την αποχώρηση του Χοσέ Θαπατέρο και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Δείτε το αφιέρωμα του in.gr στις ισπανικές εκλογές.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες είναι χαμηλότερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2008. Έως το απόγευμα της Κυριακής η προσέλευση έφθανε σε ποσοστό 57,63%, ενώ την ίδια ώρα στις προηγούμενες εκλογές ήταν 60,95%, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Συνολικά 36 εκατομμύρια εκλογείς κλήθηκαν την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν με το σύστημα της αναλογικής 350 βουλευτές και 208 γερουσιαστές για τα τέσσερα επόμενα έτη. Τα εκλεγμένα σώματα θα συνεδριάσουν πρώτη φορά στις 13 Δεκεμβρίου και γύρω στις 20 του μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: