Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συλλαμβάνονται εργοδότες που χρωστούν στο ΙΚΑ

Επείγουσα εγκύκλιο εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ για την άμεση εφαρμογή των μέτρων είσπραξης οφειλών από όσους εργοδότες χρωστούν ή δεν έχουν υπαχθεί σε ευνοϊκή ρύθμιση. Οι παραβάτες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Οι εργοδότες που χρωστούν μεγάλα ποσά σε ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους, είτε θα οδηγούνται στο αυτόφωρο, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο και μάλιστα κατεπείγουσα που εξέδωσε το ΙΚΑ και διένειμε στις αρμόδιες διευθύνσεις.

Σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όσοι εργοδότες δεν χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Ενδεικτικό είναι πως οι βεβαιωμένες, αλλά ανείσπρακτες, ασφαλιστικές εισφορές από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις φτάνουν τα 9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την "άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό", εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το έλλειμμα του ταμείου λόγω της ύφεσης έχει ανέλθει στα 4,5 δισ। ευρώ.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: