Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμηροι κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για αυτοκίνητα και πεζούς
Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για αυτοκίνητα και πεζούς (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους, κρατούν ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπό την απειλή όπλου, έπειτα από απόπειρα απόδρασης.

Τις διαπραγματεύσεις κάνουν εισαγγελέας και ο διευθυντής των φυλακών. Όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονται στα κελιά τους.

Ένας εκ των τεσσάρων, ο Μιχάλης Νικολόπουλος, κρατούμενος για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, παρενέβη στο δελτίο του ΑΝΤ1 όπου παραδέχτηκε ότι προηγήθηκε μία αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι πέντε κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες» και ο Βλαστός.

Ο Μ.Νικολόπουλος πρόσθεσε ότι συντάσσουν αιτήματα που θα παραδώσουν στον διευθυντή φυλακής και στον εισαγγελέα και με αυτούς θα διαπραγματευτούν και όχι με τους αστυνομικούς. Τα αιτήματα αφορούν τις συνθήκες ζωής στις φυλακές, όπως τις αναστολές, τις ασαφείς προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών.

Σε ό,τι αφορά στο όπλο που έχουν στην κατοχή τους, ο Νικολόπουλος διέψευσε ότι πέρασε από συγγενή κρατουμένου. «Όπλα και κινητά όλα τα βρίσκουμε από εδώ πέρα» δήλωσε.

Μόλις παραδώσουμε τα αιτήματα -συμπλήρωσε- θα αποχωρήσουν οι 25 επισκέπτες συγγενείς κρατούμενων και οι τρεις δεσμοφύλακες. «Προϋπόθεση για την απεγκλώβηση των ομήρων να αρχίσει η διαπραγμάτευση» είπε. «Δεν έχουμε σκοπό να βλάψουμε κανένα. Αν η αστυνομία δεν κάνει κανένα λάθος να μπει εδώ πέρα, οι επισκέπτες δεν μπορούν να πάθουν τίποτα» πρόσθεσε.

Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέπτες απλώς παραμένουν στο κτίριο, λόγω του αποκλεισμού του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οι κρατούμενοι δεν τους θεωρούν ομήρους.

Αυτήν την ώρα οι πρώτοι επισκέπτες βγαίνουν από το χώρο των φυλακών...

Ο Π.Βλαστός, κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, δικάζεται αυτήν την περίοδο για την υπόθεση και ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ποινή των ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο επέμβασης στις φυλακές. Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί και απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων και πεζών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: