Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αυτοί που βιάζονται για τις καρέκλες, ο Γιώργος και τα… αυτοδημιούργητα ψώνια









Αυτοί που βιάζονται για τις καρέκλες, ο Γιώργος και τα… αυτοδημιούργητα ψώνια
Ευρισκόμενοι μόλις δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, οι ελπίδες για να ανοίξουν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις γιορτές, λογικά λιγοστεύουν.Ενδεχομένως και να μηδενίζονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάει και ο άτυπος δημόσιος διάλογος που έχει ανοίξει μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δηλώνει (στην εφημερίδα Real) ότι «Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει από όσους βιάζονται για τις καρέκλες» βάλλοντας εναντίον των δελφίνων.

Ταυτοχρόνως επαναλαμβάνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που θα πρέπει να ηγηθεί του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Σε διαφορετικό κλίμα κινείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος προτείνει (μιλώντας στο ΒΗΜΑ) έκτακτο συνέδριο και στη συνέχεια εκλογή προέδρου πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Σκανδαλίδης μάλιστα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Γ. παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. «Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να κάνει το χρέος του απέναντι στη δημοκρατική παράταξη.

Έχει την υποχρέωση να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις και τις προθέσεις του. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει σύντομα, έχοντας πάντοτε συνείδηση του διαχρονικού αξιώματος ότι "τα ύστερα τιμούν τα πρώτα"», λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, δέχεται (με συνέντευξη στο ΒΗΜΑ) ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο και προτείνει να αναζητηθούν λύσεις από τη βάση τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια ζωή.

«Δεν ψάχνουμε για αρχηγό, ψάχνουμε για συμπορευτές» σημειώνει ο Δ. Ρέππας και προσθέτει ότι «στο ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και δεν λείπουν τα πρόσωπα. Αυτό δεν φτάνει. Προέχει η πίστη σε έναν κοινό σκοπό και η αφοσίωση για την επίτευξή του».

Ταυτοχρόνως εκτιμάει ότι δεν υπάρχει έδαφος και προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στον κεντρώο χώρο «εκτός αν μιλούμε για αυτοδημιούργητα ψώνια και αυτοδίδακτους σωτήρες που ασφαλώς μπορούν να ιδρύσουν ο καθένας το δικό του φορητό κόμμα»।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: