Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ρέππας σπρώχνει υπογείως τον Βενιζέλο για την αρχηγία









Ο Ρέππας σπρώχνει υπογείως τον Βενιζέλο για την αρχηγία
Πρόταση με την οποία- όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ- ο Ευ. Βενιζέλος παίρνει σαφές προβάδισμα στην άτυπη κούρσα διαδοχής, έχει καταθέσει στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας.

Πρόκειται για μια πρόταση που προβλέπει να υπάρξει διαρχία προέδρου- υποψήφιου πρωθυπουργού μέχρι τις προσεχείς εκλογές. Αυτό θα επιτευχθεί με την επιλογή του υποψηφίου Πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το σενάριο, είναι εμφανές ότι προκρίνει τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος εκτιμάται ότι έχει προβάδισμα στην ΚΟ. Ωστόσο, προσκρούει σε μια παγιωμένη πλέον διαδικασία του ΠΑΣΟΚ: την εκλογή προέδρου από τη βάση. Και αυτό γιατί ουσιαστικά θεωρείται ότι η ΚΟ ενδεχομένως θα καπελώσει τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Πώς να μην δηλαδή να μην αποκτήσει προβάδισμα αυτός ο οποίος θα αναλάβει το βάρος να οδηγήσει σε εκλογές ένα κόμμα σαν το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που δημοσκοπικά κινδυνεύει να γίνει τρίτο κόμμα;

Η πιθανότητα να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση από τον Γ. Παπανδρέου, δεν είναι και μεγάλη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο ίδιος ο Γιώργος ο οποίος θέσπισε την εκλογή προέδρου από τη βάση- θα πρέπει να κάνει μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι οποίοι έχουν ζητήσει εκλογή προέδρου πριν από τις εκλογές με καθαρές διαδικασίες από τη βάση- να προσθέσουμε ότι μαζί τους συμφωνούν πολλοί και από όλες τις τάσεις.

Υπάρχει φυσικά και η πρόταση, το ΠΑΣΟΚ να προτείνει για υποψήφιο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο- το Newpost.gr έχει από καιρό δημοσιοποιήσει το σενάριο. Κάτι τέτοιο δεν θα δημιουργούσε εσωκομματικές αναταράξεις γιατί το να θελήσει ο Παπαδήμος να γίνει και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.

Εκτός και αν οι υποψήφιοι για την προεδρία προεξοφλήσουν ότι όποιος και αν ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις μελλοντικές εκλογές θα κάψει τελεσίδικα το πολιτικό του μέλλον. Και ψάξουν κάποιον για να του δώσουν τον «μουτζούρη»…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: