Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσηκωμός για τους μισθούς από Αριστερά και συνδικάτα- «Κλείνει» αύριο η χώρα από 24ωρη απεργία









Ξεσηκωμός για τους μισθούς από Αριστερά και συνδικάτα- «Κλείνει» αύριο η χώρα από 24ωρη απεργία
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων κυβερνητικών μέτρων θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα τα κόμματα της Αριστεράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις 18:00 στην Ομόνοια και στο αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη οργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το ΚΚΕ, απορρίπτοντας «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας», που -όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση- «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα.

Συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για τις 18:00 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ στο ίδιο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθούν και οι αναρχικοί.

Από τις 18:00 το απόγευμα θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Την ίδια ώρα, την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι.

Με τη σειρά της και η ΟΛΜΕ κήρυξε για αύριο 24ωρη απεργία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αντίστοιχα) στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Η προσυγκέντρωση των καθηγητών ορίστηκε στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου ο κλάδος να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Με δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ κήρυξε επίσης 24ωρη απεργία και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: