Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Στηρίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση

Συνάντηση Παπανδρέου-Σβόμποντα


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητές της Ελλάδας να βγει από την κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, στις δυνατότητές της να μεταρρυθμιστεί και να βγει από την κρίση» δήλωσε.

Ο κ.Σβόμποντα χαρακτήρισε απορριπτέα την ιδέα να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

«Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι την πραγματικότητα για την Ελλάδα» τόνισε και υπογράμμισε ότι με το ΠΑΣΟΚ, τις δημιουργικές δυνάμεις και την ΕΕ μπορεί, σε κάποια χρόνια, να ξεπεραστεί αυτή η σοβαρή κρίση. Σημείωσε δε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος ώστε να κάνει τη δουλειά που ξεκίνησε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε για τον Γ.Παπανδρέου ότι «είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις πολιτικών που φάνηκαν αρκετά γενναίοι, ώστε να αφήσουν την πολιτική τους θέση προς όφελος της χώρας τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλωσόρισε στη χώρα τον κ.Σβόμποντα, τον συνεχάρη για την εκλογή του στη σημερινή του θέση και τον ευχαρίστησε για όλη την υποστήριξη που δίνει στον ελληνικό λαό, σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Με τον κ.Σβόμποντα συναντήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τον ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, αλλά και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: