Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν ψηφίζω» από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

«Κίνημα» κατά της διαφαινόμενης συμφωνίας αρχηγών - Tρόικας...


π0ασοκΜε την κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών να πλησιάζει, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε "όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση.

"Συνάδελφοι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ ζητάμε κάποιες γραμμές που πρέπει να τηρηθούν. Διαφορετικά θα μιλάμε πλέον για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα" δήλωσε ο Δημήτρης Καρύδης και ξεκαθάρισε: "Δεν ψηφίζω κατάργηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και 13ου και 14ου".

"Προτιμώ την φτώχεια παρά τον εξευτελισμό και την σκλαβιά. Εάν αφαιρεθούν οι κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου λεω όχι. Στην κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και την κατάργηση του κατώτατου μισθού λέω όχι. Στην κατάργηση του 13ου-14ου μισθού λέω όχι. Στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων λεω όχι» δήλωσε ο Χρήστος Μαγκούφης.

Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: "Υπογράψαμε το μνημόνιο του Παπακωνσταντίνου χωρίς να το διαπραγματευθούμε. Ρωτήστε όποιον Έλληνα θέλετε, προτιμά φτώχεια και δυστυχία ή φτώχεια και αξιοπρέπεια; Θα σας απαντήσουν το δεύτερο».

Οι δηλώσεις αυτές, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ΚΟ, ήταν η αιτία που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάλεσε άμεσα τους βουλευτές του σε συνεδρίαση.

Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και στην ΚΟ της ΝΔ, οπότε το θέμα δεν αποκλείεται να απασχολήσει και τη συνάντηση των αρχηγών με τον πρωθυπουργό, στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης για το τελικό ντηλ με την Τρόικα।

Δεν υπάρχουν σχόλια: