Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σε συναγερμό τα χωριά του Έβρου, καθώς αναμένονται μεγάλοι όγκοι νερού από Βουλγαρία

Ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και των τοπικών δήμων του Έβρου, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εισρεύσουν στην κοίτη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού μεγάλοι όγκοι υδάτων.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική πλευρά, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη νότια Βουλγαρία και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επιταχύνουν το λιώσιμο του χιονιού.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών, αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα ζώα τους από τις ζώνες, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ήδη το νερό που κατέρχεται από τη Βουλγαρία προκαλεί μικρής έκτασης πλημμύρες στις περιοχές Ορμενίου και Δικαίων Έβρου, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ο φόβος των υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας εστιάζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθότι ενδέχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, η ταχύτητα των υδάτων που θα εισρεύσουν στην κοίτη του ποταμού να ξεπεράσει τα 1.500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: