Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αμφισβητεί ο Γ.Καρατζαφέρης τη θέση Βενιζέλου για έξοδο από το Μνημόνιο το 2015

«Ας μιλήσουν Παπαδήμος-Προβόπουλος»


Μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε στην Πάτρα
Μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε στην Πάτρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Πάτρα
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος οφείλουν να διευκρινίσουν αν είναι δυνατόν να βγούμε από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τη σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε επίσης τον κ.Σαμαρά ότι φοβάται να προσέλθει στο ντιμπέιτ και υποστήριξε εμμέσως ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το Μνημόνιο το 2015, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Περιμένω δήλωση από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Προβόπουλο ότι σε 3 χρόνια πράγματι θα βγούμε από Μνημόνιο. Διαφορετικά εάν σιωπήσουν είναι συνένοχοι» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την Πάτρα, την οποία επισκέφθηκε μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα του ντιμπέιτ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι φοβάται να αντιπαρατεθεί δημόσια:

Στο Αγρίνιο και την Πάτρα περιόδευσε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Διερωτώμαι πώς, αν κάποιος φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ;» είπε.

Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για τηλεοπτική αντιπαράθεση «μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας, επειδή ο λαός πρέπει να ενημερωθεί για κάποια πράγματα καίρια» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για σύμπτυξη μεσογειακού μετώπου του ευρωπαϊκού νότου έναντι του βορρά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με μικρομεριδιούχους της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και άκουσε τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε το Αγρίνιο και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πολιτική ηθική.

«Δεν βρίσκω πολιτική ηθική στον κ. Σαμαρά. Δεν έχει την απαιτούμενη μπέσα. Μου κάνει εντύπωση η επιβράβευση του κου Σιμπιλίδη» είπε και πρόσθεσε:

«Έριξε μια κυβέρνηση, δικιά μας κυβέρνηση τότε, και ο κ. Συμπιλίδης επιβραβεύτηκε με το να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Ένας γέρος 85 ετών μου είπε το εξής: "Εμένα ξέρετε τι μου θυμίζει κ. Πρόεδρε; Να μην σκοτωνόταν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και να έδινε τα εύσημα στον Εφιάλτη". Αυτό ακριβώς. Αυτή η έλλειψη πολιτικής ηθικής που με ενοχλεί. Και επειδή ο ίδιος υπήρξε προδότης, ήθελε και αρέσκεται στις προδοσίες».

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη των εκλογών, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο πρωθυπουργός της επόμενης ημέρας θα πρέπει να είναι γνωστός στην Ευρώπη και να ξέρει και ο ίδιος την Ευρώπη, καθώς και να ξέρει και να γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και πως λειτουργεί η Ευρώπη.

Είπε ότι πρέπει επίσης να έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα έχει το ανάστημα να πει όχι. Περιέγραψε μάλιστα τι συνέβη όταν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, η κ. Μέρκελ, η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Τόμσεν, ο κ. Ρεν και ο κ. Ντράγκι του ζητούσαν να υπογράψει.

«Είχα τα ψυχικά αποθέματα να πω "Όχι! Δεν υπογράφω! Δεν υπογράφω γιατί δεν το πιστεύω". Δεν υπογράφω γιατί δεν θέλω να γίνει δικτατορία. Δεν μπορώ να υπογράψω εγώ για να γίνει μία δικτατορία στην πατρίδα μου. Γιατί δικτατορία έχουμε σήμερα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: