Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Σε λειτουργία το κέντρο κράτησης


Σε λειτουργία στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων
Σε λειτουργία στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων  


Αθήνα
Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις τόσο μέσα στην κυβέρνηση από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, όσο και των κατοίκων, το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τέθηκε από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής σε λειτουργία και ήδη μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 μετανάστες.
Στο κέντρο κράτησης είναι έτοιμες προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων. Σε πλήρη ανάπτυξη το κέντρο κράτησης έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.

Η κάθε πτέρυγα χωρίζεται με περίφραξη, ενώ οι μετανάστες φρουρούνται σε πρώτη φάση από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και όχι από σεκιούριτι.

Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και το ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις στους μετανάστες.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομική Ακαδημία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του κέντρου κράτησης στο συγκεκριμένο χώρο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: