Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καστανίδης: "Τώρα είναι η ώρα..."


Στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ διακηρύσσει ότι η Ευρώπη πρέπει να τερματίσει τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας και να επιλέξει την αναπτυξιακή οδό. Στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το δεύτερο μνημόνιο, μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία σε ισοπέδωση.
Στην Ολλανδία η συντηρητική κυβέρνηση έπεσε, μόλις ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος στη χώρα αυτή. Η Ιρλανδία αμφισβητεί ανοιχτά την εφαρμογή της σιδηράς γερμανικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, διεξάγοντας δημοψήφισμα για να εκφραστεί κυρίαρχα ο ιρλανδικός λαός.
Την ίδια ώρα που στην Ευρώπη κάτι άρχισε να κινείται, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος σχεδιάζουν κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσουν την εφαρμογή μιας πολιτικής που εξασφαλίζει τους δανειστές, υπηρετεί τις αγορές, εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευτελίζει όλες τις αξίες των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Οι δανειστές μας γυρίζουν στην προδικτατορική περίοδο, υποδεικνύοντας ωμά στον ελληνικό λαό ποια κόμματα να ψηφίσει. Ο Ράιχενμπαχ δηλώνει κυνικά ότι επενδύσεις στην Ελλάδα θα γίνουν, όταν οι τιμές πέσουν στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, για να εξαγοράσουν ό,τι θέλουν οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές.
Θα αποδεχθεί ο ελληνικός λαός την προσβολή- Θα δεχθεί νέα ταπείνωση και εκβιασμό-
Θέλουμε την ατομική και συλλογική αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε ορθή ζωή και όχι σκυφτή. Θέλουμε τη δημιουργία και όχι το φόβο, την ανέχεια και το περιθώριο.
Τώρα είναι η ώρα, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, να δώσει ο ελληνικός λαός δύναμη σε υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να περιβάλει με την εμπιστοσύνη του την Κοινωνική Συμφωνία, ώστε σε συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, που κερδίζουν έδαφος, να δώσουμε διαφορετική τροχιά στην πορεία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να προχωρήσουμε στο δρόμο της προόδου και της δικαιοσύνης, στο δρόμο της δημοκρατίας, που υπερνικά τις αχαλίνωτες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: