Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καταγγελία Γιώργου Κασσάρα για την περαιτέρω απογύμνωση των νοσοκομείων των νησιών μας

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και το διακομματικό Υπουργείο Υγείας (Υφυπουργός της Ν.Δ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος), για προεκλογικές,  ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού από τα  νοσοκομεία των νησιών μας.
Καταπατώντας  κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και δεοντολογίας, συνεχίζουν να υπογράφουν υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις, απογυμνώνοντας τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία μας.
Ο υπουργός Υγείας αφού έκανε ότι μπορούσε, για να διαλύσει το ΕΣΥ στα νησιά μας και ενώ είναι απερχόμενος, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του.
Συγκεκριμένα στις 10.4.2012 μετακίνησε την μοναδική ιατρό-ακτινολόγο του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι και  οι Αρκιοί στο έλεος του κ. Λοβέρδου και την προστασία του Θεού.
Την επόμενη  ημέρα 11.4.2012, ημέρα προκήρυξης των εκλογών, μετακίνησε τον έναν εκ των 2 ενεργών οδηγών του Κ.Υ. Κω για το Κ.Υ. Ξάνθης, όπου πέραν των άλλων λειτουργεί και ΕΚΑΒ, ενώ στην Κω δεν υπάρχει ούτε ΕΚΑΒ, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και ήδη η τουριστική περίοδος ξεκίνησε.
Στο έλεος του κ. Λοβέρδου επίσης οι Κώοι και οι Νισύριοι,  καθώς και οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα δύο νησιά.
Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι όπως διαπιστώσαμε από την περιοδεία μας στα  2 αυτά νησιά.
Ελπίζουμε να μην υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που απλά δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μας.
Τις λίγες ημέρες που του απομένουν στο Υπουργείο και ως Συνταγματολόγος που είναι, αναμένουμε να εφαρμόσει τις περίφημες νησιωτικές πολιτικές που προβλέπει ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας.

                                                                                                            Ρόδος 25.4.2012
                                                                                                       Από  το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: