Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: Ο λαός να μη σκορπίσει τη δυσαρέσκειά του σε αυταπάτες

Επίσκεψη στο ΝΙΜΤΣ



 
 
«Ένα ανεβασμένο ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές θα σηματοδοτήσει την αναπτέρωση των ελπίδων και τον ριζοσπαστισμό στην συνείδηση, καθώς η μάχη μετά τις εκλογές θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων», ανέφερε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους στο ΝΙΜΙΤΣ.

Η κ. Παπαρήγα θέτοντας το ερώτημα «τι μπορεί να γίνει στις εκλογές στις 6 του Μάη», επισήμανε ότι «παίρνοντας υπόψη, με τα πιο αισιόδοξα σενάρια, από τη στιγμή που ο λαός παρεμβαίνει, θεωρούμε ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει δε θα αποτρέψει την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων». Και από εκεί, πρόσθεσε, καθορίζουμε και τη δική μας στάση απέναντι στην κυβέρνηση.

Την επομένη των εκλογών, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, όποια κυβέρνηση κι αν είναι η κατάσταση θα είναι η ίδια, στη βιομηχανία, στην Υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στην ΕΕ. Θα υπάρχει επικίνδυνη κατάσταση στη Μ.Ανατολή που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ μήπως ξεσπάσει ένας νέος γύρος πολέμου, στο Αιγαίο, με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, στα Βαλκάνια. Και επίσης, οι ίδιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι εδώ.

Δεν είναι τυχαίο, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, «ότι πριν από τις εκλογές κλείνονται αβέρτα συμβάσεις με μείωση αμοιβών, συλλογικές συμβάσεις με μείωση αμοιβών που τις συμφωνούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, με μειώσεις ως και 30%, χωρίς καν να υπολογίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να δώσουν μια δυναμική που μπορεί στο κάτω-κάτω να είναι τόσο μεγάλη η νίκη του λαού, που να πετύχει και αυξήσεις ή τουλάχιστον να μην πειραχτούν οι μισθοί που ήδη είναι πειραγμένοι κατά 30%, 40%, 50%».

Η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι «ούτε εμείς υποσχόμαστε ότι ένα ανεβασμένο ποσοστό του ΚΚΕ θα λύσει δια μαγείας τα προβλήματα, γιατί δεν λειτουργούμε εργολαβικά». Ωστόσο, υπογράμμισε στη συνέχεια, «αυτό που σηματοδοτεί είναι την αναπτέρωση ελπίδων, τον ριζοσπαστισμό στην συνείδηση, να μην πάει στο καλάθι των αχρήστων. Και κυρίως εμείς επιμένουμε, η μάχη θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων κατά τόπο δουλειάς και κλάδο, κατά επιχείρηση, κατά εκπαιδευτικό ίδρυμα, στη γειτονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: