Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ελεύθερος ο ένας εκ των συγκατηγορουμένων του Άκη ...



Ελεύθερος με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά τον μηνά στο Α.Τ. της περιοχής του αφέθηκε ο εκ των συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Ζαχαριάδης.
Ο... κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της off shore εταιρείας Torcaso το 1999, την περίοδο που γίνονταν οι μεταβιβάσεις ακινήτων επί της Λ. Κηφισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενος ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή δέχθηκε και μπήκε στην εταιρεία, κατόπιν συνεννόησης με τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα.

«Αν γνώριζα ότι ήταν παράνομες συναλλαγές δεν λάμβανα μέρος σε αυτές», είπε ενώπιoν του ανακριτή ο Π. Ζαχαριάδης.

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις οι Ευτύχιος Ατσοπάρδης, Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ενώ αύριο θα απολογηθεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η εμπλοκή της τελευταίας αφορά στο ακίνητο των 402 τ.μ. στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φέρεται να απέκτησε το ακίνητο από την κατασκευαστική εταιρεία Αrco του Αστέριου Οικονομίδη ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο Α. Οικονομίδης αγόρασε το σπίτι στο Κολωνάκι από την οff shore bluebell διαχειριστής της οποίας φέρεται να είναι ο Νικός Ζήγρας.

Στον λογαριασμό της εν λόγω εταιρείας εμβάστηκαν 16.202.000 ελβετικά φράγκα, χρήματα που κατά το εισαγγελικό πόρισμα αποτελούν μίζα προς τον πρώην υπουργό, για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: