Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συνελήφθη για χρέη στο ΙΚΑ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Κατέβαλε το ποσό και αφέθηκε ελεύθερος


Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι αφενός ήταν απλός μέτοχος και όχι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία επιβαρυνόταν με τις οφειλές προς το ΙΚΑ
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι αφενός ήταν απλός μέτοχος και όχι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία επιβαρυνόταν με τις οφειλές προς το ΙΚΑ   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )


Θεσσαλονίκη
Για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης. Μετά την καταβολή της οφειλής του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου, συνελήφθη, το πρωί, για όφελος ύψους 162.000 ευρώ που προέκυψαν μετά τον περασμένο Ιούλιο.
Όπως έγινε γνωστό, μέρος της παραπάνω οφειλής, περί τις 40.000 ευρώ, το είχε καταβάλει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων.
Μετά τη σύλληψή του προέβη στην καταβολή του υπόλοιπου ποσού και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Μ.Ζορπίδης ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα εξετάσει τους τρόπους νομικής αντίδρασής του απέναντι στη διπλή -όπως υποστηρίζει- αυθαιρεσία του ΙΚΑ.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι αφενός ήταν απλός μέτοχος και όχι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία επιβαρυνόταν με τις οφειλές και αφετέρου ότι αυτές είχαν αρχικώς διακανονισθεί και ακολούθως εξοφληθεί, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πιστεύει ότι το θέμα είχε λήξει οριστικά.
Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου προσήχθη το μεσημέρι, έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: