Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σαμαράς στην Bild: Πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Δηλώσεις στη γερμανική εφημαρίδα



 

 
"Είμαστε Ευρωπαίοι, αυτό που μας κρατά μαζί είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε κρίση!"

Το μήνυμα αυτό στέλνει στη γερμανική κοινή γνώμη, μέσω δηλώσεών του στην εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Paul Ronzheimer, o κ. Σαμαράς τονίζει ότι δεν υφίσταται θεμα επιστροφής στη δραχμή, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και συνολικά για την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος τόνιζε ότι το οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να αλλάξει "προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί οι οποίοι, όπως και οι βασικές αρχές του προγράμματος, δεν αμφισβητούνται"

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι "ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι πολιτικές μας διαφορές, η υπογραφή του ελληνικού Κράτους είναι δεσμευτική για όλα τα κόμματα στην χώρα. Η αποπληρωμή των δανείων δεν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση"

To κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται στο δημοσίευμα ως το επικρατέστερο για την πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση και ο δημοσιογράφος της Bild τονίζει ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στο πρόγραμμα θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Αντ. Σαμαράς: Κηρύσσουμε πόλεμο στους διακινητές μεταναστών

Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στο στρατιωτικό φυλάκιο Γέφυρας Κήπων και στο Τελωνείο Κήπων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η «απελπιστική» κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι «κηρύσσουμε πόλεμο» στους διακινητές μεταναστών..protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: