Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με τις τελευταίες συγκεντρώσεις των κομμάτων

Λίγο πριν από την κάλπη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με τις τελευταίες συγκεντρώσεις των κομμάτων, η προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 6ης Μαΐου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Αντώνης Σαμαράς στην Αλεξανδρούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, η Αλέκα Παπαρήγα στον ΟΚΑΝΑ και σε εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Metropolitan, ο Φώτης Κουβέλης στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο ΣΕΦ, η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βοτανικό, ο Πάνος Καμμένος στον πεζόδρομο της Διον.Αεροπαγίτου, οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Θεσσαλονίκη, η Λούκα Κατσέλη θα περιοδεύει σε Λάρισα και Βόλο.

Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, τόνισε σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ακόμη ότι κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει την Παρασκευή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στις 19:00 στην πλ. Συντάγματος.

«Ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ζάππειο την Πέμπτη και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει». Παράλληλα, επανέλαβε: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα». Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στις 19:30 στην Αλεξανδρούπολη.

Βέβαιος πως «από τη Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια την Πέμπτη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Παρασκευή στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 20:00.

«Όποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και τον «κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει σταθερές θέσεις και θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές. Η κ. Παπαρήγα την Παρασκευή στις 11:30 θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και στις 13:00 θα απευθύνει ομιλία σε εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Metropolitan στη Συγγρού.

Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι μια ψήφος «απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας» και «του φόβου», ψήφος «πίστης στις δυνάμεις μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και «ψήφος αισιοδοξίας και υπευθυνότητας για την υπέρβαση της κρίσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει την Παρασκευή στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή 6 Μαΐου, ανέφερε την Πέμπτη μιλώντας στο Ηράκλειο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού λέγοντας: «Αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αποφασίσουμε ότι ή διώχνουμε τους κατακτητές ή θα γονατίσουμε» για να προσθέσει ότι «δεν γονατίζουμε και αυτή είναι η απάντηση που στέλνουμε». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μιλήσει στις 19:00 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

«Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες», είπε για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μιλήσει στις 20:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, την Πέμπτη, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια χαρακτήρισε το κόμμα της κίνημα ευθύνης και ανατροπής ανάμεσα «στους δύο αδιόρθωτους των τέως 'μεγάλων' κομμάτων και στους 'επτά της δραχμής'». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μιλήσει στις 16:30 σε νέους στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» στο Βοτανικό.

Με μία συγκέντρωση - συζήτηση με τους πολίτες στο θεατράκι της Πλατείας Κουμουνδούρου, μπροστά από τα γραφεία τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν να κλείσουν την Πέμπτη την εκλογική τους εκστρατεία στην Αθήνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι δύο επικεφαλής, της εκλογικής εκστρατείας, η υποψήφια στη Β' Αθήνας Ιωάννα Κοντούλη και ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισαν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι συμπληρωματικοί κανενός. Οι Οικολόγοι Πράσινοι την Παρασκευή στις 20:00 θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Ακυβερνησία θα υπάρχει όταν εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση» τόνισε την Πέμπτη η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών, από όπου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι «προεκλογικά ποζάρουν σαν να είναι άλλοι». Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας θα περιοδεύσει την Παρασκευή στη Λάρισα και το Βόλο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: