Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Προεκλογική συγκέντρωση της Μαρίας Κυριακοπούλου

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ισχυρή η «Κοινωνική Συμφωνία» στη Βουλή!
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα εκλέξει βουλευτή στην Αχαΐα, έστειλαν οι πολιτικοί φίλοι της Μαρίας Κυριακοπούλου, που κατέκλυσαν την Τετάρτη το βράδυ τον προαύλιο χώρο του σπιτιού της.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, παλιοί σύντροφοί της αλλά και νέοι, διατράνωσαν την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπό της, εκτιμώντας τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της εθνικής αξιοπρέπειας.
"Η πίστη μου ότι, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών με οδήγησε στην καταψήφιση του καταστροφικού Μνημονίου και τη συμμετοχή μου στην ίδρυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ", τόνισε η Μ. Κυριακοπούλου, εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των πολυπληθών φίλων της.
«Στη 15μηνη βουλευτική μου θητεία -υπογράμμισε- με 51 ομιλίες και 70 ερωτήσεις και αναφορές, αλλά και παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς, πάλεψα για την προώθηση λύσεων σε καίρια προβλήματα», ενώ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να στηρίζει ότι συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αχαΐας.
Η συγκέντρωση ήταν κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη από την  αντίστοιχη, που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις εκλογές του 2009, γεγονός που αποτέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερου σχολιασμού.
Στην ομιλία της η βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής:

-         Όλοι γνωρίζουμε γιατί και από ποιους η χώρα έφτασε στο χείλος του  γκρεμού. Όλοι βιώνουμε τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική με την οποία συμπορεύονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα, χάσαμε το ¼ του εισοδήματός μας μέσα σε μια μόνο χρονιά. Πουθενά στον κόσμο αυτή η μείωση δεν έγινε με τόση βαρβαρότητα. Η κατάσταση θα χειροτερέψει στους επόμενους μήνες.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή ώστε να υψωθεί  ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας. Να προωθηθούν εφικτές λύσεις για να ξαναχτιστεί η οικονομία, οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

-         Η ανεξαρτησία μας από κάθε είδους συμφέροντα είναι αυτό που μας διαφοροποιεί.  Η μάχη που δίνουμε είναι ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, είναι μάχη πολιτική. Είμαστε ανεξάρτητοι, δεν μας κρατάνε πουθενά.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Η πρόεδρός μας Λ. Κατσέλη,  ως υπουργός Ανάπτυξης,  συγκρούστηκε με το τραπεζικό κατεστημένο για το νόμο για την προστασία από την υπερχρέωση. Δεχθήκαμε σφοδρό πόλεμο, αλλά δεν υποχωρήσαμε. Επίσης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης, το 2010 δήλωνε ότι η τότε  Κυβέρνηση δεν είχε την λαϊκή νομιμοποίηση για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δανειστές.

-         Η Κοινωνική Συμφωνία, προτάσσει  το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδο από την κρίση, το οποίο κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, στηρίζει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με προτάσεις, όπως το κούρεμα δανείων, δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα, επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, εγγυάται ένα ελάχιστο εισόδημα αντί της φτώχειας, και αξιοποιεί τον δημόσιο πλούτο αντί του ξεπουλήματος.

-         To  ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί προεκλογικά να παραπλανήσει τους πολίτες θέτοντας ψευτοδιλήμματα και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Εξασφάλισε τα συμφέροντα των Τραπεζών, χωρίς να εξασφαλίσει ρευστότητα στην αγορά. Υπόσχεται ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι, ενώ έχει συναινέσει σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από τον Ιούνιο.

-         Οσο κι αν προσπαθούν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, παραμένουν δέσμιοι της υπογραφής τους, που καταδικάζει τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση και κοινωνικό αδιέξοδο.

-         Η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι μία πονηρή προπαγάνδα του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Χαμένη είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έβαλαν την υπογραφή τους στο δεύτερο Μνημόνιο.

Η Μαρία Κυριακοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή φωνή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,  ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή, μπροστά στις σκληρές μάχες, χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: