Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πάνος Καμμένος: «Καλοδεχούμενος για συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ»


Συνέντευξη του Π. Καμμένου στο Θανάση Φουσκίδη και στην εφημερίδα metro weekend


Oρθάνοιχτο αφήνει ο Π. Καμμένος το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη «metro weekend».
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή βουλευτές που θα εκλεγούν συμφωνήσουν με τις προγραμματικές μας θέσεις, είναι καλοδεχούμενοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αποκλείει εκ νέου την οποιαδήπoτε συνεργασία με τη Ν.Δ., ενώ προαναγγέλλει προσφυγή της χώρας στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Σας φοβίζει το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας, αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή περιέλθουν σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας;


Θα είναι μοιραία για τη χώρα μια τέτοια εξέλιξη; Μοιραία θα είναι η εκλογή των συγκυβερνώντων, που πρεσβεύουν ένα Μνημόνιο που απέτυχε τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη εκδοχή του και οδήγησε τους 'Ελληνες στην εξαθλίωση.
Στην τρίτη εκδοχή του θα οδηγήσει στην πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο κόμμα παίρνει πενήντα έδρες, δηλαδή 17%, σαν μπόνους από τον εκλογικό νόμο.

Έχετε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν αναγνωρίζετε ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους. Σε περίπτωση που κληθείτε να κυβερνήσετε τη χώρα, πώς σκοπεύετε να πείσετε τους δανειστές μας να δεχθούν τις απόψεις σας, με δεδομένη και τη θέση σας ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ;

Είναι ξεκάθαρο. Όπως ακριβώς περιγράφουμε στο πρόγραμμά μας, το οποίο είναι αναρτημένο στο anexartitoiellines.gr, επαχθές θεωρείται το χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να καλύψει τις ανάγκες ενός λαού. Δηλαδή, τις πληρωμές των μισθών, των συντάξεων, το μίνιμουμ που χρειάζεται για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια της χώρας. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό που προέχει είναι να μεριμνήσουμε για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους 1.200.000 Έλληνες που είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Εμείς θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις, τις απαραίτητες δαπάνες για τη χώρα και εν συνεχεία θα εξυπηρετήσουμε τους τοκογλύφους και τα τοκοχρεολύσια. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι οποιοδήποτε επιτόκιο άνω του 1% (το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ) με το οποίο κερδοσκοπούν οι γερμανικές τράπεζες είναι παράνομο.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε αμέσως μετά τις εκλογές αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;


Αυτό το έχουμε κάνει σαφές στο πρόγραμμά μας. Η Ελλάδα θα απαιτήσει άμεσα, μέσω προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης, τις αποζημιώσεις που της αναλογούν. Εν συνεχεία, θα τιτλοποιηθούν και θα γίνει η σχετική εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ του Κινήματός σας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι σχετικές δηλώσεις σας (όπως και οι αντίστοιχες του κ. Τσίπρα) έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης. Τελικά, υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσατε να συνεργαστείτε σε κυβερνητικό επίπεδο με την Αριστερά;

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή βουλευτές που θα εκλεγούν συμφωνήσουν με τις προγραμματικές μας θέσεις, είναι καλοδεχούμενοι. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, όπως σε αυτό των Σκοπίων (υπάρχει μια Σύνοδος σε 15 ημέρες για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ) αλλά και στη λαθρομετανάστευση. Από εκεί και πέρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τις προτάσεις, για παράδειγμα, στο μεταναστευτικό, όπου είναι εμφανείς οι διαφωνίες μας, δεν έχει παρά να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θεωρείτε πως υπάρχουν περιθώρια επανένωσης της Κεντροδεξιάς μετεκλογικά;


Η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά του χθες έχουν πάψει να υφίστανται. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον απλώς μια «ταμπέλα», την οποία κυβερνούν ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του, και μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας οδηγούν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Έχουν δημιουργηθεί πια νέες ισορροπίες. Οι μεν είναι αυτοί που θέλουν παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και οι δε είμαστε αυτοί που αντιστεκόμαστε στα σχέδιά τους και προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει πως θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου. Εσείς θα συνεργαζόσασταν μαζί του σ' αυτή την περίπτωση;

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός απατεώνας, που έχει υπογράψει δήλωση μεταμέλειας και υποσχετική, για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες που εμείς θα επιβάλουμε. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τίποτα άλλο από μια ουρά του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο επικεφαλής μιας Πολιτικής Άνοιξης, που ακόμα μία φορά μετά τον Συμπιλίδη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας άφεση αμαρτιών στον κ. Παπανδρέου και στην πολιτική του.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας μαζί του.http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/431382/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: