Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Επίθεση Λουράντου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σκληρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της Υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.
Ο κ. Λουράντος με επιστολή του, κατηγορεί τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο  τονίζοντας πως «θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας».
Ταυτόχρονα ο κ. Λουράντος  κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μιλάει για τον κ. Λοβέρδο: « Ίσως επειδή Υφυπουργός Υγείας στο τελευταίο διάστημα της συγκυβέρνησης ήταν ο κος Βαρτζόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. ή επειδή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διορθώσει κάτι από τα κακώς κείμενα . Μην ξεχνάμε άλλως τε το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στην ψήφιση του μνημονίου που σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν ότι πρέπει να ... επαναδιαπραγματευτεί!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με περίσσιο θράσος και λαϊκισμό ο τέως υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος τόλμησε να απαντήσει στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και μη αισθανόμενος το βάρος από αυτά που έκανε χώρο της υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ο κος Λοβέρδος:
Έκλεισε ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων.
 Άφησε χωρίς φάρμακα σοβαρών παθήσεων τα Νοσοκομεία.
Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντάς τον να καταρρεύσει από έλλειψη χρηματοδότησης. Ενέταξε σταδιακά όλα τα προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία μελέτη επιβίωσης και χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Στην κυριολεξία έστειλε τον ΕΟΠΥΥ στον Καιάδα.
Υποχρέωσε  την χορήγηση των φαρμάκων σοβαρών παθήσεων (καρκίνος, σκλήρυνση κατα πλάκας, μεταμοσχεύσεις κ.λ.π.) αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τους με αυτά.
Υποσχέθηκε ότι θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τα προηγούμενα χρέη του πρώην ΟΠΑΔ μέχρι το τέλος του 2010 αρχικά και του 2011 μετά, διαφορετικά θα παραιτείτο. Τελικά ούτε την υπόσχεση για την παραίτησή του  αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει. Τόσες παραιτήσεις έχει δηλώσει ... καμία δεν εφάρμοσε!
Δεν συνομίλησε ποτέ με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών στο γραφείο του παρά μόνο σε ανοικτές φιέστες, στις οποίες προσπαθούσε να ικανοποιήσει τον λαϊκισμό του και την ματαιοδοξία του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Στα ΜΜΕ δεν δέχτηκε ποτέ τον αντίλογο προσπαθώντας με τους μονολόγους του να κάνει το άσπρο μαύρο.
Θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας, προσπαθώντας πάντα να κάνει αυτό που  είναι αποκλειστικά προς όφελός του.
Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά το τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν έχουν ανάγκη κανένα, για να αναδειχθεί ο ρόλος τους. Ούτε μαθήματα περί ευαισθησίας δέχονται, ειδικά από αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας ή η αναρρίχησή της σ’αυτήν. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ποιοι τόσο καιρό έχουν υποκαταστήσει το ανύπαρκτο κράτος και ποιοι ασκούν την οικονομική πολιτική στον χώρο της υγείας.
Αναδείξαμε με την κινητοποίησή μας όλο το σάπιο κατεστημένο γύρω από το φάρμακο! Υποχρεώσαμε  όλους αυτούς που μέχρι σήμερα σφύριζαν αδιάφορα, να ασχοληθούν με τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες πολίτες, έστω και με δηλώσεις ... συμπόνοιας. Επιτύχαμε να δημοσιοποιήσουμε το τεράστιο οικονομικό μας  πρόβλημα, και να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο ως πιστωτές ενός διαλυμένου ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτό όμως που χθες προκάλεσε  έντονη αγανάκτηση ήταν οι δηλώσεις της Ν.Δ.  
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει πως «είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ» αλλά «κάλεσε τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε»!!! Επεσήμανε δε ότι ήλθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό παροτρύνοντάς τον να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα!!!
Κουβέντα για τις ημέρες και τα έργα του τέως υπουργού υγείας . Ίσως επειδή Υφυπουργός Υγείας στο τελευταίο διάστημα της συγκυβέρνησης ήταν ο κος Βαρτζόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. ή επειδή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διορθώσει κάτι από τα κακώς κείμενα . Μην ξεχνάμε άλλως τε το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στην ψήφιση του μνημονίου που σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν ότι πρέπει να ... επαναδιαπραγματευτεί!!! 
Αυτό δε που είπε για «ευαισθησία» και που το επικαλούνται και άλλοι, αγγίζει τα όρια της μακαριότητας! Ποιός να δείξει ευαισθησία; Αυτός που εδώ και καιρό στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσον την φαρμακευτική περίθαλψη στην Χώρα, ή αυτός που ξαφνικά ανακάλυψε ότι οι «βλάκες» ξύπνησαν; Αυτός που βρίσκεται ένα βήμα πρίν την οικονομική καταστροφή του, χωρίς μάλιστα να φταίει, ή αυτός που δεν του κοστίζει τίποτα η ρητορική; Αυτός που εκ του ασφαλούς μπορεί να λέει οτιδήποτε στοχεύοντας στην άγραν ψήφων ή αυτός που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας;
Ποιοί επίσης στερούν το φάρμακο από τον ασφαλισμένο; Οι φαρμακοποιοί που μέχρι σήμερα έχουν πιστώσει όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύοντας να πάνε φυλακή, ή αυτοί που μέχρι σήμερα βολεύονταν από την προσφορά των φαρμακοποιών και δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία στις εκκλήσεις τους; Γιατί να συνεχίσουν να πιστώνουν ένα σάπιο και αφερέγγυο σύστημα υγείας, όταν αυτοί που το δημιούργησαν δεν καταλαβαίνουν τι δημιούργησαν επειδή πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους;
Ποιος πρέπει εν τέλει δηλαδή να δείξει ευαισθησία στα φάρμακα σύμφωνα με τον κο. Σαμαρά; Όλοι; Ή για άλλη μια φορά όλοι οι άλλοι πλην Πολιτείας-Φαρμ. Εταιρειών-Τραπεζών;
Ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ: Δεν έχουμε καμία διάθεση και πρόθεση να μην χορηγούμε φάρμακα στους φίλους ασφαλισμένους που πράγματι δε φταίνε σε τίποτα. Τα φάρμακα όμως δεν μας τα χαρίζουν, ούτε μας τα πιστώνουν σε χρόνο ανάλογο με τις πληρωμές των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν έχουμε πλέον την ικανότητα να προμηθευθούμε φάρμακα για τα καταχρεωμένα Ταμεία. Μάλιστα ούτε τον συμψηφισμό των χρεών δεν δέχονται για τα φαρμακεία, όταν αυτόν τον νομοθέτησαν εν μία νυκτί για την Βιομηχανία! Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
Η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από κακούς χειρισμούς , από προχειρότητα, από έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και προοπτικής. Οι φαρμακοποιοί ίσως ήταν οι πρώτοι που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πιάνουν πια.
Για δε τις δικαιολογίες περί υπηρεσιακής κυβέρνησης ένα έχω να πω: «Το φάρμακο που χορηγούμε σήμερα δεν είναι ... υπηρεσιακό ούτε μας το χαρίζουν επειδή έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αντιθέτως εξακολουθούμε να το πληρώνουμε τοις μετρητοίς, χωρίς μάλιστα να εισπράττουμε την αξία του από το ασφαλιστικό σύστημα».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τον αγώνα μας όπως αποφασίσαμε στην Γενική μας Συνέλευση, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς ... κωλοτούμπες! Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε τέτοιου είδους αθλήματα . Άλλοι είναι ειδικοί σε αυτά. Και μάλιστα διαπρέπουν!!!
ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: