Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Αχμέτ Ιλχάν και η «δανεική» έδρα της Ροδόπης



Ο Αχμέτ Ιλχάν και η «δανεική» έδρα της Ροδόπης
Στη Ροδόπη, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη πήγε απρόσμενα καλά, με 17,95% πήρε το καλύτερο της αποτέλεσμα. Πίσω από κάθε καλή επίδοση υπάρχει ένα μυστικό και το μυστικό στην Ροδόπη για τη Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ο υποψήφιος, ο Αχμέτ Ιλχάν.

Δέκα χιλιάδες σταυρούς πήρε στη Ροδόπη ο πρώην βουλευτής. Ο Αχέτ Ιχλάν, που ήταν κάποτε το πουλέν της ΝΔ στην περιοχή και μπήκε στα ψηφοδέλτια μετά από εισήγηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, διακρίθηκε στη διάρκεια της θητείας του κυρίως για τις άριστες σχέσεις του με την επίσημη Τουρκία. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ, ο Ιλχάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτή την επιλογή και μετακόμισε στην  Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις εκλογές της 6. Ιουνίου στη Ροδόπη βγήκαν ο Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) ο Στυλιανίδης (ΝΔ) και ο Ζειμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ). Όταν η Ντόρα επέστρεψε στη ΝΔ πρότεινε στο Σαμαρά να βάλει επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Ιλχάν, ώστε να φέρει μαζί του και την προίκα του. Εκείνος το απέρριψε την τελευταία στιγμή, καθώς το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν, να εκλεγούν τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές στη Θράκη. Ο Ιλχάν επικοινώνησε και με το Στυλιανίδη (γνωρίζονται άλλωστε πολλά χρόνια) και τον ενημέρωσε για την πρόθεση του να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Όταν ο Σαμαράς είπε όχι, ο Ιλχάν δεν στενοχωρήθηκε. Έφερε ένα γύρο τα κόμματα να δει ποιο του ταιριάζει, και κατέληξε ότι του ταιριάζει η Δημοκρατική Αριστερά. Η προσέγγιση στέφτηκε από επιτυχία, σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη που μπορεί να υπολογίζει σε μια εκτόξευση από το 3,5% σε ποσοστά άνω του 15%.

Οι ψηφοφόροι του Ιλχάν δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα με τις πιρουέτες αυτές, άλλωστε ο υποψήφιος τους, τους διαβεβαίωσε πως αν εκλεγεί θα ξαναπάει στη Ντόρα. Αν όλα αυτά πράγματι συμβούν, το ελληνικό κοινοβούλιο  θα εμπλουτιστεί και με ένα νέο είδος έδρας, τη «δανεική» έδρα.  


Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: