Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας «κλείνει» η τηλεμαχία Σαμαρά - Τσίπρα

Προ των πυλών η συμφωνία


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, εάν καρποφορήσουν οι συζητήσεις των κομματικών επιτελείων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης των λεπτομερειών της τηλεμαχίας.

«Είναι στο παρά πέντε της οριστικής ανακοίνωσης της συμφωνίας για να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στους δύο» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Παδημούλης. «Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε και επιμένουμε να γίνει με ένα τρόπο πιο ελεύθερο, που να μην είναι παράλληλοι μονόλογοι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες»», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή, επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις για έναν ζωντανό, δημόσιο διάλογο, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών, ενώ τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ισοτιμίας και πλουραλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, κατέρχεται με πρόταση για δύο τηλεμαχίες -η δεύτερη με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών. «Εμείς θέλουμε και θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει και η συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο Δ.Παπαδημούλης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλια, κατά την τελευταία συνάντηση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που κάνουν λόγο για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες, ζητούν επίσης ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

H ΔΗΜΑΡ, επίσης, προτιμά «τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Σε ανακοίνωση του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας, η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει μάλιστα «θεατρική παράσταση» την «τηλεμαχία για δύο» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ένα ντιμπέιτ μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο χωρίς  τυφλές κομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς την καρικατούρα του διπολικού σκηνικού που κάποιοι επιχειρούν να στηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: