Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η HSBC ετοιμάζεται για ελληνική έξοδο


Η HSBC ετοιμάζεται για ελληνική έξοδο
Δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης που διατηρεί στην Ελλάδα πραγματοποιεί η βρετανική τράπεζα HSBC προκειμένου να διαπιστώσει έαν τα ΑΤΜ μπορούν να λειτουργήσουν με χαρτονομίσματα διαφορετικού μεγέθους και υφής, σε περίπτωση επαναφοράς της δραχμής. Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η HSBC εξετάζει εάν τα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά -δηλαδή να «βγάλουν» δραχμές όσον αφορά στο μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-, σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δηλώνει στους Times ότι οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ’ εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: