Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές για την τελική μάχη Σαμαρά- Τσίπρα



Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές για την τελική μάχη Σαμαρά- Τσίπρα
Φουλ προετοιμασία για την τελική μάχη, το ντιμπέιτ των δύο, ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα οργανώνουν στην Συγγρού. Η αρχή της επόμενης εβδομάδας –της τελευταίας πριν από την κάλπη της 17ης Ιουνίου- δείχνει να έχει «κλειδώσει» για τη διεξαγωγή της τελικής σύγκρουσης αποκλείοντας τις αρχικές σκέψεις διεξαγωγής ενός –ακόμη- debate εντός της εβδομάδος (όπως από το Σάββατο είχε γράψει το Newpost.gr).

Το επιτελείο Σαμαρά εξετάζει διεξοδικά τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με κυρίαρχη κατεύθυνση τη λεπτομερειακή κοστολόγησή του, εν συνόλω και επιμέρους. Στόχος είναι να καταδειχθεί το δημαγωγικό πλαίσιο προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με δεσμεύσεις οι οποίες –με τα παρόντα δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας- κρίνονται ως το λιγότερο ανεφάρμοστες.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εννοούν αυτά που επισημαίνονται στο πρόγραμμα του κόμματός τους, από την Συγγρού επισημαίνουν την επικινδυνότητα των εξαγγελιών, με το «καλημέρα» της εφαρμογής τους, να υποχρεωθεί την ίδια στιγμή η χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και συναφώς, από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εκ παραλλήλου, στο αρχηγείο της ΝΔ, συνεχίζουν την καταγραφή των δημόσιων θέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαφοροποιούνται από τις κεντρικές προβλέψεις του προγράμματος. Όπως επί παραδείγματι η θέση της κ. Δούρου η οποία έσπευσε την περασμένη Παρασκευή να στηλιτεύσει τη θέση Σαμαρά για διπλασιασμό του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας όταν, μόλις λίγο πριν το ίδιο ακριβώς είναι προαναγγείλει και ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση του προγράμματός του.

Αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του debate πάντως, από την ΝΔ τονίζεται στο παρασκήνιο ότι δεν έχουν πρόβλημα να διαφοροποιηθούν απολύτως συγκριτικά με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Όπερ σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να μετέχουν μόνον δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, ούτε καν να εκπροσωπηθούν όλα τα μέσα.

Δείχνουν μάλιστα να «καλοβλέπουν» το ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, είτε ακολουθώντας το αμερικάνικο μοντέλο –ένας δημοσιογράφος με ερωτήσεις προς τον κάθε αρχηγό και δυνατότητα παρέμβασης τους ενός προς τον άλλον- είτε το πρόσφατο γαλλικό μοντέλο –με έναν δημοσιογράφο να θέτει τη θεματική ενότητα και να αναπτύσσεται εντός συγκεκριμένου χρόνου, διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Από την Συγγρού αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας δεν είναι καθόλου εύκολος, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας διατηρεί το πλεονέκτημα του νέου προσώπου, στοιχείο το οποίο μπορεί να βαρύνει τη γνώμη του τηλεθεατή. Εν τούτοις, η δυνατότητα διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, εκτιμούν ότι θα μετακινήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών περισσότερο στο πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης, μεταφέροντας τελικά το πλεονέκτημα στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: