Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τα παίρνει πισω ο Μοσκοβισί...



Διέψευσε... τον εαυτό του από τις Βρυξέλλες ο νέος Γάλλος Υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον επίτροπο και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Όλι Ρεν.Προσπάθησε να...ανασκευάσει όσα νωρίτερα είχε πει στη γαλλική ραδιοφωνία περί επεξεργασίας σχεδίου εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Όπως δήλωσε πως «το πρώτο που είναι και θεμελιώδες είναι πως στο τραπέζι υπάρχει μόνο μια επιλογή, θέλω να είμαι ακριβής χωρίς να γίνεται ερμηνεία επί των λεγομένων μου, έχουμε μια μόνη βούληση και πεποίθηση: η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Αυτό είναι προς όφελος της ευρωζώνης, και απαραίτητο για την Ελλάδα. Απαραίτητο για την ευρωζώνη και ωφέλιμο για την Ελλάδα. Αυτό θέλουμε».

Υπενθύμισε όμως ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές». «Εμείς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούμε τις δυσκολίες του ελληνικού λαού», σε αυτό το πλαίσιο κατά τον Γάλλο υπουργό ήταν και οι αποφάσεις περί ανάπτυξης που προωθούνται στις Συνόδους Κορυφής.

Κατέστησε όμως σαφές ότι η μπάλα σήμερα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο και με όλο το σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες «πρέπει να υπάρχουν από την άλλη μεριά και οι Έλληνες που θέλουν την παραμονή στην ευρωζώνη». Κατά τον Πιέρ Μοσκοβισί αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αλλά απλή διαπίστωση: «οι Έλληνες είναι αφεντικά της μοίρας τους».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: