Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αντ. Σαμαράς: «Θάνατος» η έξοδος από το ευρώ

Δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και δεν θα αυξηθούν οι φόροι



 


Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αναδεικνύει ως ύψιστη προτεραιότητα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, χαρακτήρισε «θάνατο» ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη».

Ταυτόχρονα, έδωσε έμφαση στην κίνηση της οικονομίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων.

Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Τειρεσία, αποπληρωμή φόρων σε δόσεις, εάν αυτοί ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος και πληρωμή όλων των οφειλών του κράτους προς τρίτους.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα 18 μέτρα που εξήγγειλε με το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ «θεραπεύουν» αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από το πρόγραμμα υπάρχει κρυφή ατζέντα φόρων.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι «το φως στην άκρη του τούνελ είναι μόνο μέσα στο ευρώ» και επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, σημειώνοντας στο σημείο αυτό ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαχιστοποιήσει την σκληρή πολιτική της, υιοθετώντας, κα' αρχήν, το ευρωομόλογο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάψευση, από την ΕΚΤ, των δηλώσεων που έκανε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο εκπρόσωπός της στην Τρόικα, Κλάους Μαζούχ, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Στην Τρόικα είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην συνεχιστεί άλλο το παιχνίδι παραπληροφόρησης "είπα-ξείπα", τύπου Κριστίν Λαγκάρντ».

Ακόμη, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, τάχθηκε υπέρ ενός μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε υπουργούς που δεν είναι βουλευτές». Όσο για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε στην ανάγκη να γίνουν μαζικές απελάσεις.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: