Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι δηλώσεις Βενιζέλου


Η Ελλάδα έχει από σήμερα κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Έχουν δημιουργηθεί, είπε, οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα διαθέτει τη δεδηλωμένη της Βουλής και η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι τα πρόσωπα που θα είναι μέλη της κυβέρνησης θα οριστούν μέχρι το βράδυ και ανακοίνωσε ότι στο Eurogroup η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Ζανιά, ως απερχόμενο, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Επίσης, ανέφερε ότι το κρισιμότερο ζήτημα και από τον σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, από την οποία, όπως τόνισε, επέλεξε να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή του οποίου ο ίδιος επιθυμούσε προκειμένου η χώρα να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η πρώτη κρίσιμη μάχη, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα δοθεί δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου, στις συζητήσεις που θα γίνουν στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, στο Λαϊκό και στο Σοσιαλιστικό. Εμείς, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρουμε καλά τι θα ζητήσουμε, από ποιους και με ποιον τρόπο.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: