Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την κυβέρνηση, λέει ο Φώτης Κουβέλης

«Εντός των επόμενων ωρών»


Ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια των δηλώσεών του
Ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια των δηλώσεών του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την εκτίμηση ότι επιταχύνονται οι εξελίξεις για τη συγκρότηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθορισμός της προγραμματικής συμφωνίας για το νέο σχήμα, στο οποίο η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Επανέλαβε και τους δύο βασικούς όρους που θέτει το κόμμα του: «Αρση των μέτρων που έχουν ματώσει την κοινωνία και αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον κ. Κουβέλη στις 14:30.

Αναμένεται, επίσης, και νέα συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής για τις λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Αντώνης Σαμαράς θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση των αντιπροσώπων των τριών κομμάτων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης, στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ. Ως γνωστόν, μετέχουν οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ. «Αγκάθια» που καλούνται να επιλύσουν είναι το πακέτο των εργασιακών σχέσεων, με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την ισχύ και πάλι μετενέργειας για έξι μήνες και τα προβλήματα γύρω από την ελαστικοποίηση της εργασίας.
Από τη χθεσινοβραδινή τους συζήτηση παρέμειναν οι διαφορές για το μεταναστευτικό και ορισμένα ακόμα ζητήματα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: