Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
Nέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επέστρεψε τη διερευνητική εντολή και την ίδια στιγμή έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Θανάσης Μπούρας.
Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα παραλάβει από τον κ. Πικραμμένο και αμέσως μετά μαζί με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχουν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζανιά με αντικείμενο την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Βασίλης Ράπανος ο οποίος θα αναλάβει- όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτή τον κ. Ζανιά.

Τα ονόματα των νέων υπουργών, ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και η ορκομωσία τους να γίνει σήμερα. Αν υπάρξει πρόβλημα χρόνου, θα γίνει αύριο.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «16 υπουργοί συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Ναυτιλίας που πρέπει να ανασυσταθεί, και 12 υφυπουργοί αρκούν για ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα».

Διάλογος Παπούλια - Σαμαρά

Στον καθιερωμένο διάλογο που είχαν ο κ. Παπούλιας με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε «τι απέδωσε ο μαραθώνιος».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ο μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, την αναγκαία προϋπόθεση για μια μακρόπνοη κυβέρνηση, η οποία θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον ελληνικό λαό».

«Σας δίνω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας καθώς τα προβλήματα είναι πολλά», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: