Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Κλειδώνουν» τα ονόματα των υπουργών της νέας κυβέρνησης

Μέσα στις επόμενες ώρες


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να «κλειδώσει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της, ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές, παρά μόνο τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής, τον Βασίλη Ράπανο να αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ.Ζανιά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλος να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Γ.Στουρνάρα.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια και του Κώστα Τζαβάρα.

Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνης Μανιτάκης.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφγαλογιάννη.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: